Образ Пресвятої Богородиці “Всецариця”

Образ Пресвятої Богородиці “Всецариця”

18/31 серпня Православна Церква вшановує чудотворний образ Пресвятої Богородиці “Всецариця” (Пантанасса).

Чудотворний образ Пресвятої Діви Марії «Всецариця» (грецьк. «Пантанасса») зберігається в соборному храмі афонського монастиря Ватопед біля царських врат.

Невелика за розмірами святиня написана в XVII ст. Її передали як благословення від афонського старця Іосифа Ісихаста своїм учням. У Ватопедську обитель ікону переніс Іосиф Спіолет (Печерник) Ватопедський.

Зображена у багряному вбранні Богородиця сидить на царському троні й тримає на руках Богонемовля Христа. У лівій руці Богонемовляти – згорток, правицею Христос благословляє. Десницею Богоматір вказує на Свого Сина як на Спасителя всіх людей. Зображені на задньому плані два Ангели благоговійно осіняють крилами Божу Матір.

Про перше чудо, яке звершилося від чесного образу, розповів сам старець Іосиф Ісіхаст.

Якось у храм увійшов юнак і наблизився до святині. У той час лик Богородиці засяяв, і якась невидима сила відкинула юнака, й він впав на землю.

Юнак піднявся і зі страхом та сльозами розповів старцям про своє нечестиве життя, заняття чаклунством і про те, що прийшов у обитель, щоб перевірити силу магії на чесних іконах.

Після чуда, яке сталося з ним, юнак покаявся та почав жити благочестиво.

Чудотворна ікона Богородиці «Всецариця» дуже шанована не лише на Афоні, а й за його межами. Вона відома чудесними зціленнями онкохворих людей.

Численними випадками чудесних зцілень від раку, що підтверджені медичними висновками, прославилися списоки з чесного образу, які знаходяться в багатьох церквах.
Слава Богу вовіки. Амінь.

(Ще більше статей – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x