Туреччина вийшла зі Стамбульської конвенції

Туреччина вийшла зі Стамбульської конвенції

Державна рада Туреччини визнала законним рішення президента Реджепа Тайіпа Ердогана про вихід із Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству.

2 січня 2023 р. відбулася Державна рада Туреччини, яка відіграє в державі роль вищого адміністративного суду і визнала законним указ президента Реджепа Тайіпа Ердогана про вихід із Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству, відому як Стамбульська конвенція. Про це повідомляє видання TRT Haber. Вихід Туреччини зі Стамбульської конвенції є остаточним та юридично закріпленим.

Ердоган опублікував указ про вихід зі Стамбульської конвенції 20 березня 2021 року, відтоді на нього неодноразово подавали скарги, але суди ці скарги відхиляли.

Рішення про вихід із Конвенції влада пояснила тим, що вона заохочує насильство, підриваючи сімейні структури. Опоненти ж указу президента стверджували, що угоду та законодавство, прийняті після її виконання, потрібно реалізовувати суворіше. 

Туреччина – перша країна, яка ратифікувала Конвенцію Ради Європи, ухвалену в Стамбулі. Документ створено для того, щоб запобігти насильству щодо жінок, включаючи домашнє насильство, та притягнути винних до юридичної відповідальності.

Крім того, Конвенція заохочує «нестереотипні гендерні ролі». Це ще одна причина, через яку з Конвенції вийшла Туреччина, де вважають, що документ використовується для прирівнювання гомосексуалізму до норми. З тієї ж причини зробила крок до виходу з Конвенції Польща.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x