Переведено годинник Судного дня: зафіксовано наближення до безпрецедентної небезпеки

Переведено годинник Судного дня: зафіксовано наближення до безпрецедентної небезпеки
Стрілки годинника Судного дня переведено на 10 секунд вперед, тепер він тепер показує 90 секунд до настання “ядерної півночі”. Повідомляється, що так близько до глобальної катастрофи людство ще не наближалося.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News

“Годинник Судного дня встановлено на 90 секунд до півночі – що означає час “безпрецедентної небезпеки”, – йдеться у повідомленні.

Основною причиною переведення годинника вчена рада журналу називає напад Росії на Україну і загрозу ядерної війни, яку він несе. Серед інших причин – зміна клімату, біологічні явища та зловживання технологіями.

Дослівно: “Найгірше те, що ледь завуальовані погрози Росії застосувати ядерну зброю нагадують світові, що ескалація конфлікту – випадкова, навмисна обо через прорахунок – є страшним ризиком. Можливість того, що конфлікт може вийти з-під чийогось контролю, залишається високою”.

Минулого року група вчених й експертів вирішила не переводити та залишити стрілки годинника Судного дня на позначці 100 секунд до кінця світу.

Проєкт “Годинник Судного дня” з 1947 року веде американський журнал Bulletin of the Atomic Scientists (заснований Альбертом Ейнштейном американський журнал “Вісник вчених-атомників”). Годинник показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі). Рішення про переведення стрілок приймає рада директорів журналу і залучених експертів, у тому числі 18 лауреатів Нобелівської премії. Сам годинник зберігається у Чикаго.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x