Як причащатися у дні Світлої седмиці?

Як причащатися у дні Світлої седмиці?

На Світлій седмиці служать майже кожного дня. Чи можна причащатися за кожною Божественною літургією в цей період? Як готуватися до Причастя, коли скасовується піст?
Наталя.

Відповідає голова інформаційно-просвітницького відділу Володимир-Волинської єпархії протоієрей Володимир Ровінський.

Пасхальний тиждень, або Світла седмиця сприймається Церквою як один день – день загальної        радості й спілкування з Воскреслим Христом. Найбільш повним це спілкування може бути через        участь в Таїнстві Причастя Тіла та Крові Христових.

66-е правило Шостого Вселенського собору говорить:

«Від святого дня Воскресіння Христа Бога нашого до наступного недільного дня, весь тиждень вірні повинні у святих церквах безперестанно вправлятися у псалмах, і співах, і піснях духовних, радіючи і тріумфуючи во Христі .., насолоджуючись святими Тайнами».

насолоджуючись святими ТайнамиЗначить, Церква закликає нас, вірних, причащатися на Світлій седмиці кожного дня, “насолоджуючись святими Тайнами”!

Безумовно, мова йде про тих вірних, які не знехтували Великим постом і, проходячи його в розумному утриманні, молитві, покаянні, шукали єднання з Христом у Святому Причасті у дні Посту для зміцнення сил, а в дні Світлого Христового Воскресіння – для примноження радості.

Власне кажучи, весь Великий піст і був підготовкою до Святого Причастя на Світлій седмиці. Дотримуватися посту в період Пасхального тижня Церква не благословляє навіть для причасників. А ось розумна стриманість – нікому не зашкодить.

Перед Причастям в ці дні читаються молитви до Причастя (без псалмів), канон до Причастя і канон Пасхи замість всіх інших канонів.

Церковна традиція рекомендує подружжю в ніч перед Причастям утриматися від шлюбного ложа.

За матеріалами  джерела

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x