Біблія —  основа благополуччя

Біблія —  основа благополуччя

Перший підручник дитини

Біблія має стати першим підручником дитини. Необхідно, щоб батьки давали мудрі настанови з цієї книги. Слово Боже треба зробити правилом життя. Діти зрозуміють, що Бог є їхнім Батьком, і з прекрасних уроків Його Слова вони пізнають Його характер. Через засвоєння принципів Слова Божого вони навчаться творити правду і виявляти здоровий глузд.

Біблія зміцнює інтелект

Якби Біблію вивчали як слід, то інтелект людей став би могутнім. Теми, розглянуті у Слові Божому, піднесена простота викладу та їх шляхетність розвивають у людині здібності, які інакше розвинути неможливо. У Біблії відкрито безмежне поле для уяви. Людина, яка вивчає Біблію, після роздумів над її великими темами та піднесеними образами стане чистішою та благороднішою в думках і почуттях, ніж якби вона витратила час на читання будь-якого іншого людського твору, не кажучи вже про літературу легкого жанру.

Людина, яка вивчає Біблію, після роздумів над її великими темами та піднесеними образами стане чистішою та благороднішою в думках і почуттях, ніж якби вона витратила час на читання будь-якого іншого людського твору, не кажучи вже про літературу легкого жанру.

Молоді уми не досягнуть найвищого розвитку, якщо нехтують найвищим джерелом мудрості — Словом Божим. У нас тому так мало розсудливих людей, надійних, гідних, що вони Бога не бояться, не люблять Його, релігійні принципи не здійснюють у житті так, як це має бути.

Бог хоче, щоб ми скористалися всіма засобами для розвитку та зміцнення наших інтелектуальних здібностей…

Якби Біблію читали частіше, якби її істини розуміли повніше і глибше, ми стали б більш освіченими та більш розумними людьми. Людина, яка досліджує її сторінки, наділяється енергією.

Книга обітниць, благословень та осуду

Мати повинна постійно освіжати та наповнювати свій розум обітницями та благословеннями зі Слова Божого, а також його викриттями, щоб, коли її діти роблять неправильно, вона могла вказати на осуд Слова Божого і переконати дітей, що вони засмучують Святого Духа.

Скажіть дітям, що похвала і прихильність Іісуса Христа набагато цінніша за лестощі або схвалення найбагатших, найзнаменитіших і вчених людей світу цього. З любов’ю, ніжністю та постійністю щодня приводьте дітей до Іісуса Христа. Ніщо не повинно завадити вам виконувати цю велику роботу.

Вивчення Біблії створює характер

Коли біблійні повчання втілюються в практичному житті, вони мають моральний і духовний вплив на характер. Тимофій, учень Павла, вивчав і виконував ці повчання у житті. Великий апостол Павло часто розмовляв зі своїм учнем і розпитував про Священну історію. Він показував йому необхідність уникати будь-якого зла і говорив, що на вірних та істинних неодмінно спочиє благословення, воно зробить їх відданими, чистими, духовно зрілими людьми.

Шляхетний, гармонійно розвинений характер не з’являється сам собою. Він із ранніх років розвивається у там, де виконанню закону відводиться належна увага.

Шляхетний, гармонійно розвинений характер не з’являється сам собою. Він із ранніх років розвивається у там, де виконанню закону відводиться належна увага.

Бог благословить віддані зусилля всіх, хто навчає дітей під Божим керівництвом.

Біблія чудово розкриває Божу любов

У кожній сім’ї дітей слід виховувати у навчанні та настановах Господа. Їхні гріховні нахили треба стримувати, а погану вдачу – підкоряти.

Дітей необхідно навчати, що вони є власністю Господа, викуплені Його дорогоцінною Кров’ю, і що їм не годиться жити легковажним, порожнім життям, чинити, як їм заманеться, і водночас рахуватися Божими дітьми.

Дітей треба наставляти з добротою та терпінням… Нехай батьки навчають їх Божої любові таким чином, щоб у сімейному колі ця тема була приємною, а Церква нехай візьме на себе відповідальність живити як ягнят, так і овець стада.

Біблійні історії вселяють впевненість у боязке дитя

Тільки почуття Божої присутності може позбавити страху, який затьмарює життя боязкої дитини. Нехай кожна дитина зберігає в пам’яті обітницю: “Ангел Господній повстає навколо тих, хто боїться Його, і рятує їх”1Пс, 33:8.

Прочитайте дітям дивовижну історію про Єлисея, якого захистило могутнє воїнство небесних ангелів від ворожої армії, що оточила його. Розкажіть про засудженого до смерті Петра, якому в тюремній камері з’явився ангел Божий і вивів його як Божого слугу з в’язниці, минаючи озброєних стражників, масивні двері та величезні залізні ворота, зачинені на засувки та засуви.

Нехай діти самі прочитають про подію, що сталася на морі, коли Павло, що прямував на суд і страту, сказав стомленим бурею, виснажливою працею і тривалим голодом солдатам і морякам такі слова підбадьорення та надії: “Тепер переконую вас підбадьоритися, тому що жодна душа з вас не загине… бо Ангел Бога, Якому належу я і Якому служу, явився мені цієї ночі і сказав: “Не бійся, Павле! тобі має постати перед кесарем, і ось, Бог дарував тобі всіх, хто пливе з тобою”. З вірою в цю обітницю Павло переконував попутників: “Ні в кого з вас не пропаде волосся з голови”.Так і сталося. На кораблі знайшлася всього одна людина , через яку Бог міг діяти, і весь корабель, наповнений язичницькими солдатами та моряками, був збережений: “Всі спаслися на землю” 2Дії 27:22-24, 34, 44.

Це було написано не тільки для того, щоб ми читали та дивувалися, але й щоб і в нас зберігалася така сама віра, яка була в Божих слугах.

Це було написано не тільки для того, щоб ми читали та дивувалися, але й щоб і в нас зберігалася така сама віра, яка була в Божих слугах.

Не менш примітним чином, ніж у апостольські часи, Він і тепер діятиме там, де є люди з вірою в серцях, які бажають бути джерелами Його сили.

Будьте сильними у вірі й навчайте своїх дітей тому, що всі ми залежимо від Бога. Прочитайте їм розповідь про чотирьох єврейських юнаків і впровадьте в їхню свідомість думку про те, що за часів Данила суворе дотримання духовних принципів мало величезний вплив на добро.

Зробіть біблійні повчання простими

Батьки повинні дати дітям уроки з Біблії, роблячи їх настільки простими, щоб діти могли легко їх зрозуміти.

Скажіть своїм дітям, що Божі заповіді мають стати принципом їхнього життя.

Скажіть своїм дітям, що Божі заповіді мають стати принципом їхнього життя.

В силу обставин вони можуть опинитися далеко від своїх батьків і сімей, але настанови, що давалися їм у дитинстві та юності, залишаться для них благословенням на все їхнє життя.

Біблія —  основа сімейного, соціального і національного благополуччя

Біблійне вчення суттєво позначається на благополуччі людини в усіх життєвих проявах. Їй відкриваються принципи, що є наріжним каменем процвітання держави, —  принципи, на яких ґрунтується благополуччя суспільства, що є захистом сім’ї. Це ті принципи, без яких жодна людина не може приносити користь і отримати щастя й повагу в цьому житті й безсмертя — в майбутньому, немає такої посади в цьому житті й таких обставин, до яких біблійне вчення не могло б ґрунтовно приготувати.

Олена Уайт. Книга для батьків-християн. Виховання дітей

 

 
 
 
Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x