Neuralink починає випробування чипів на людях

Neuralink починає випробування чипів на людях

Ілон Маск розпочинає випробування мозкового імпланту на людях.

Дослідження триватиме шість років, проте скільки саме людей візьмуть у ньому участь, наразі невідомо. 

Стартап Neuralink, який створив американський мільярдер Ілон Маск, отримав схвалення на початок випробування мозкового імпланту на пацієнтах із паралічем, – повідомляє Reuters.

Як повідомляє джерело, на участь у дослідженні можуть претендувати люди з паралічем, який стався внаслідок травми шийного відділу спинного мозку або бічного аміотрофічного склерозу. Випробування буде продовжуватися протягом шести років, проте скільки людей візьме в ньому участь, досі не оголошено.

Neuralink переконує, що початкова мета – дати людям можливість керувати комп’ютерним курсором або клавіатурою за допомогою лише своїх думок.

За словами нинішніх і колишніх співробітників компанії, до цього Neuralink сподівалася отримати дозвіл на імплантацію свого пристрою 10 пацієнтам. Однак після того, як Управління з контролю за продуктами та ліками США висловило занепокоєння щодо безпеки дослідження, їх кількість могла знизитись.

Ілон Маск підкреслив, що розробки Neuralink сприятимуть швидкому хірургічному введенню його чипів для лікування таких захворювань як ожиріння, аутизм, депресія та шизофренія.

На думку експертів, навіть якщо розробка компанії виявиться безпечною для використання людиною, стартапу все одно потенційно знадобиться понад десять років, щоб отримати дозвіл на його комерційне використання.

Джерело

(Ми поза політикою, запрошуємо відвідати наші англомовну та російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете там багато цікавого)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x