Боговгідний піст

Боговгідний піст

«Мойсей пробув у Господа сорок днів і сорок ночей» 1(Вих. 34:28). Вже в Старому Заповіті зустрічаються пости сорокаденні. Всі вони викликані були особливими обставинами, мали від Бога особливе призначення та приносили особливі плоди. Боговгідний піст..

На самому початку Старого Заповіту ми читаємо про Мойсея, найлагіднішого з людей, що він бачив Бога віч-на-віч. На самому початку важкого свого поприща – постійної, важкої боротьби з народом, який дратував Господа Бога свого, – він зійшов на гору. «І пробув там Мойсей у Господа сорок днів та сорок ночей, хліба не їв та води не пив; і написав на скрижалях слова заповіту» 2(Вих. 34:28).

Він залишив на якийсь час свої земні справи, свої турботи та працю й піднявся прямо до Господа. Він бачив Його, насолодився Ним, осяявся Ним, так що обличчя його довго потім сяяло. І пробув він із Ним наодинці в тому дивовижному, безперервному спілкуванні, слухаючи Його волю та Його слова, сорок днів і сорок ночей! Ось дивовижний піст! Піст тісного спілкування та потаємної розмови з Богом.

Як Мойсей міг бачити Бога? Це нам не сказано; це словами описати не можливо. Але ми достеменно знаємо, що це побачення дійсно було, і воно залишило слід незабутній.

Обличчя його почало сяяти променями, тому що Бог говорив із ним”. А душа його, що з’явилася перед Отцем, Який втаїні, прийняла силу та благодать на все життя його. Це був піст близької зустрічі з Богом.

А наш піст? Чи полягає він у пошуках обличчя Божого, як говорив Давид: «Ти Бог мій, Тебе від ранньої зорі шукаю я, Тебе жадає душа моя… щоб бачити силу Твою та славу Твою» 3(Пс. 62:2–3)?

Чи усамітнюємося ми для потаємної бесіди з Господом, в якій полягає таємна сила християнського життя?

Догідний Богові піст – це зближення та спілкування душі з Ним, і до цього посту покликаний не тільки Мойсей, а й кожен із нас.

День за днем

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x