Сила сімейної молитви

Сила сімейної молитви

Молитва в сім’ї має велику силу. Я знаю двох братів, які своєю молитвою зуміли втримати від розлучення своїх батьків, що посварилися, і не тільки втримати, а й зв’язати їх між собою ще сильніше, ніж раніше.

Наш батько говорив нам: “Чим би ви не займалися, двічі на день ви зобов’язані віддавати Богові рапорт – щоб Він знав, де ви знаходитесь”. Щоранку і щовечора всі ми: батько, мати і брати, і сестри — молилися перед іконостасом, а наприкінці молитви клали поклін перед іконою Христа.

А коли в сім’ї траплялася спокуса, труднощі, то ми молилися, щоб вони вирішилися.

Пам’ятаю, коли одного разу захворів мій молодший брат, батько сказав: “Ходімо, попросимо Бога, щоб Він або зцілив його, або забрав до Себе, щоб він не страждав”. Ми помолилися всією сім’єю, і наш брат одужав.

І за стіл ми теж сідали разом. Спочатку читали молитву, а потім починали їсти. Якщо хтось починав їсти до благословення трапези, то ми казали: “Він зблудив”. Нестачу помірності ми вважали блудом.

Сімейна трапеза та молитва нероздільні. Якщо кожен член сім’ї без причини повертається додому, коли йому заманеться, і сідає за стіл один, це веде до розпаду сім’ї.

Преподобний Паїсій Святогорець

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x