Жінка та її язик

Жінка та її язик

Якщо для чоловіка перша заповідь щасливого шлюбу – турбуватися та брати на себе відповідальність, то для жінки – контролювати власний язик. Впорається жінка з цим завданням – буде їй сімейне щастя.

Про те, як небезпечно не контролювати свої слова, Біблія каже: «І язик – вогонь, прикраса неправди; язик поставлений так між нашими членами, що сквернить усе тіло і запалює круг життя, будучи сам запалюваний від геєни… а язика приборкати ніхто з людей не може: це – невтримне зло; він повний отрути смертоносної» 1Як. 3:6,8. Зауважте, Слово Боже підкреслює небезпеку, яка виходить від неприборканого язика – «отрута смертельна». Тобто, отрута настільки небезпечна, що запросто може вбити сім’ю.

Недавні спостереження у неврології свідчать, що центр мови в мозку панує над усіма іншими нервами.

А про це приблизно дві тисячі років тому вже було написано в Біблії у Посланні Якова, де він чітко визначив дію та важливість язика та центру мови. Для нейрохірурга це було подивом! Біблія справді вчить цьому!
— Язик — це маленький орган нашого тіла, але він рухає все тіло.
Нейрохірург розповів про свої спостереження. Він сказав, що мовний центр має таку силу над усім тілом, що навіть проста розмова людини може здійснювати контроль над її тілом і здатна спрямовувати його відповідно до своїх бажань.

Він сказав таке: «Якщо хтось говорить, що йому стає погано, тоді всі його нерви отримують відповідну команду і кажуть: «Приготуємося до того, щоб ослабнути, тому що ми отримали таку команду з центру управління, через яку нам слід ослабнути». Ось тому, вони як природні наслідки підкоряються фізичній вимозі ослабнути — і слабшають. 

Наука та Біблія ясно проголошують, що той, хто контролює свій язик, контролює все тіло.

Наука та Біблія ясно проголошують, що той, хто контролює свій язик, контролює все тіло.

Саме жінкам особливо важко контролювати слова. І саме тому жінкам особливо потрібно намагатися це робити. «Пиляти» чоловіка, ображати його почуття гідності, показувати неповагу до чоловіка – це найкоротший шлях до руйнування сім’ї.

«Пиляти» чоловіка, ображати його почуття гідності, показувати неповагу до чоловіка – це найкоротший шлях до руйнування сім’ї.

Біблія підкреслює: «А жінка сварлива як ринва, що з неї вода тече завжди» 2Пр. 19:13; «Краще жити у землі пустельній, ніж з дружиною сварливою і сердитою» 3Пр. 21:19. А ось як Слово Боже характеризує хороших жінок: «Вуста свої відкриває з мудрістю, і лагідне наставляння на язиці її» 4Пр. 31:26.

Чому так багато чоловіків намагаються під будь-яким приводом втекти з дому? У кращому випадку – піти до друзів, у гіршому – до товаришів по чарці чи інших жінок? Тому, що там чоловіки знаходять те, що для них є важливим: повагу, слова захоплення, схвалення. Тому перше питання п’яного чоловіка: «Ти мене поважаєш?» І відповідь: «Я тебе поважаю!» І чоловіки задоволені: шановані один одним люди сидять, спілкуються. І не тягне нікого додому. Тому що там – жінка, яка не навчилася вгамовувати свій язик. Кожне слово її – закид, докір, удар по чоловічому відчуттю власної гідності. Про це й попереджає Біблія: «Мудра дружина влаштує дім свій, а нерозумна зруйнує його своїми руками» 5Пр. 14:1.

Дорогі жінки, проведімо експеримент. Упродовж хоча б місяця спробуйте побути жінкою по Біблії: не кажіть чоловікові жодного слова дорікання, але намагайтеся говорити найбільше слів підтримки, підбадьорення, поваги, любові.

Можливо, спочатку буде важко. Але ви ж мудра жінка, зможете впоратися з труднощами. І подивіться, якими стануть стосунки у вашій сім’ї після того місяця. Без сумніву, до колишніх вам повертатися просто не захочеться.

Ірина Хаджебіекова

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете там багато цікавого)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x