Що означає “просто хрещений”

Що означає “просто хрещений”

У наш час часто-густо можна почути вираз: ” Я не якийсь там…, я “просто хрещений…”

І хто ж ти “просто хрещений“?

Просто хрещений – це коли у твоїй машині висять ікони, але ти палиш у цьому ж автомобілі та вимовляєш мат (молитву дияволу) та хулу на Господа!

Просто хрещений – це коли ти відвідуєш храм Божий тільки на Великдень та Різдво.

Просто хрещений – це коли суть Великодня полягає в яйцях, ну і в освяченні води на свято Хрещення Господнього, обов’язково тобі потрібно викупатися в ополонці, але ж молитва зачекає

Просто хрещений – це коли ти грішиш, спиш із усіма поспіль поза шлюбом, і кажеш: “Хто в наш час не грішний? Господь – Любов, Він пробачить мені…”.

Просто хрещений – це коли ти плутаєш слова навіть у “Отче Наш” і не знаєш, що таке Символ Віри.

Просто хрещений – це коли ти думаєш, що сповідатися достатньо лише вдома перед Богом, але не на Таїнстві Сповіді – яке встановив Христос для народу свого!

Просто хрещений – це коли в піст у тебе пісний майонез на столі та пісна ковбаска у холодильник, а в душі злоба на ближнього.

Просто хрещений – це коли ти соромишся перехреститися, проходячи повз Храм, спеціально обходиш Храм стороною, бо соромишся своєї віри!

Просто хрещений – це коли ти смієшся з тих, хто сповідує свою віру відкрито та безбоязно!

Просто хрещений – це коли ти б’єш себе в груди, що ти православний перед кожним. І потім виправдовуєшся, що ти не ходиш до храму, бо там “злі бабки” й “багаті попи”, адже головне –   “вірити в душі“.

Просто хрещений – це коли ти вважаєш Триєдиного Бога – Своїм Господом! І в той же час віриш у гороскопи, ходиш до ворожок, дивишся битву екстрасенсів, читаєш лжерелігійну літературу, віриш у прикмети, магію та обереги, які нібито допомагають тобі в житті.

Просто хрещений – це коли тобі брати й сестри твої по вірі – немов чужі люди!

Просто хрещений – це коли ти зухвало розважаєшся з дівчатами, а хочеш собі чисту дружину! А виправдовуєш все це своєю молодістю, мовляв, “бери від життя все”!

Просто хрещений – це той, ким я був донедавна, і ким я ніколи не захочу більше бути!

 Автор не відомий

(Ми поза політикою. Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете там багато цікавого)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x