Чому відбуваються війни та як зберегти мир?

Чому відбуваються війни та як зберегти мир?

Збереглося інтерв’ю з ігуменом афонського монастиря Дохіар, архімандритом Григорієм, (+2018), в якому він дає відповіді на питання з яких причин війни, як повернути мир, чому важливо берегти традиції своїх батьків, що таке справжні миротворчі війська, та чому потрібно молитися за тих, хто закликає до війни.

_____________________________________________________________________________________________________

“ЄДИНА МИРОТВОРЧА СИЛА – НЕБЕСНЕ ВІЙСЬКО АРХАНГЕЛА МИХАЇЛА”

– Чому відбуваються війни?
– До війн доводить політика тих, кого називаємо «сильними цього світу». Але ці «сильні світу», насправді, дуже слабкі та нікчемні, якщо виконують диявольську справу за принципом «розділяй та володарюй».

А ті сили, які називають «миротворчими», несуть далеко не мир – там, куди приходять миротворчі війська, відбуваються вбивства, зіткнення та геноцид.

Тільки Небесне військо, яке очолює небесний архангел Михаїл, є миротворчою силою. Будь-які інші не можна допускати на свої землі.


“СТАРЕНЬКА БАБУСЯ РОБИТЬ БІЛЬШЕ, НІЖ ПРОФЕСОР, ЯКЩО ВОНА ЗБЕРІГАЄ ВІРУ”

– Що потрібно, щоби православні люди у світі об’єдналися?

– Насамперед треба, щоб ми зупинили свій власний егоїзм. Егоїзм розчленовує народ, розбиває сім’ї на шматочки. І треба припинити привносити у своє життя чужу культуру.

Ми змогли утримати нашу православну віру в страшні часи турецької ярма, тепер готові все продати. Ми повинні шанувати православні традиції наших отців, і не слідувати шляхом інших народів.

Тільки наші традиції зможуть продовжити наше життя. І найпростіша старенька бабця робить більше для свого народу, ніж професор, якщо вона зберігає його віру.

І краще поклонятися та брати благословення в такої істинно віруючої старенької, ніж у служителя Церкви, який зрікається своєї віри.

“ГОСПОДЬ – ЦЕ МИР, А ВСІ ВІЙНИ – ВІД диявола”

– Як повернути мир?

– Мир – це Христос. Коли в нас є Христос у серці – у нас є мир, а якщо немає Христа – значить, немає й миру.

Нам потрібно молитися та просити в Господа, щоб він нам послав, насамперед, внутрішній мир, тоді ми зможемо знайти і зовнішній мир.

«Мир усім», – молиться Церква в кожному своєму таїнстві. І кожен православний повинен нести свій Символ Віри, хреститися, поклонятися Святій Трійці та дякувати святим, які охороняють його землю.
А за тих, хто роздмухує війни, за тих, хто ними править, треба читати молитви від злих духів. Бо Господь – це мир, а всі війни – від диявола.


Підготувала Дарина Чугаєвська з відеоматеріалів на YouTube (2018 р.)

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x