Поради для тих, хто хоче одружитися

Поради для тих, хто хоче одружитися

«Залишить чоловік батька свого й матір і з’єднається з жінкою своєю, і будуть обоє однією плоттю. Тож вони вже не двоє, але одна плоть. Отже, що Бог з’єднав, того людина нехай не розлучає» 1Мф. 19:5,6

Правила, які повинні добре запам’ятати одружені

Для жінок

хоче одружитися«Жінки, коріться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік є голова жінки»2Еф. 5:22,23

1. Уникайте натяків (чоловіки їх зазвичай не сприймають як заклик до дії), говоріть прямо. Не “у нас скінчився хліб“, а “купи, будь ласка, хліба” із зазначенням терміну.

2. Не чекайте, коли чоловік оцінить вашу нову сукню. Якщо він її не помічає, прямо запитайте, чи подобається йому ваше вбрання.

3. Не забувайте позитивно оцінювати чоловіка. Не просто хваліть, а знаходьте, за що саме похвалити.

4. Створюйте ситуації, які подвигнуть чоловіка на дію, а не просто “пиляйте” його. Не кажіть: “Вічно у тебе немає грошей”, але: “Дорогий, вибач, у нас є гроші тільки на такий обід”.

5. Не вирішуйте проблеми, які повинен вирішувати ваш чоловік, інакше він не матиме стимулу їх вирішувати.

6. Чоловік – голова, а дружина – шия. Не тисніть і не істеріть, а спонукайте чоловіка до ідеї та її втілення.

7. Зустрічайте чоловіка, що прийшов додому. Не варто відсиджуватися в кімнаті, щоб потім сказати: “Ой, ти вже прийшов?”

8. З обережністю розповідайте про особисті проблеми своїм чи його родичам.

9. Не критикуйте рідних чоловіка у його присутності.

10. Ніколи не пред’являйте чоловікові претензії при дітях.

11. Не випитуйте у чоловіка думки про зміни у своїй зовнішності – «чи не надто я погладшала» і т. п. Взагалі, менше звертайте увагу чоловіка на те, що ви вважаєте своїми зовнішніми недоліками.

12. Розмовляйте з чоловіком не тільки про те, що вам цікаво, а й про те, що цікаво йому.

13. Не нагадуйте чоловікові про його минулі помилки (у найширшому значенні цього слова), особливо в сварках та роздратуванні.

14. Радьтеся з чоловіком перед великими покупками та іншими серйозними вчинками. Якщо просили у чоловіка поради, то тримайте його в курсі ваших дій.

15. Не відмовляйтеся від власних інтересів та своєї відповідальності. Будьте повноцінною дружиною, а не тінню чоловіка.

16. Змиріться з тим, що у нього є розумне право на свободу, наприклад у стосунках зі своїми батьками, з колегами та ін. Як і у вас.

17. Не дорікайте тим, що знали ще до шлюбу та прийняли як факт. Наприклад, він багато їсть, багато працює, мало заробляє.

18. Показуйте, що вам також важлива інтимна близькість. Відчуття прохача, що вічно нав’язується, може його поранити.

Для чоловіків

хоче одружитися“Так повинні чоловіки любити своїх жінок, як свої тіла: хто любить свою жінку, любить самого себе… Отже, кожен із вас нехай любить свою жінку, як самого себе”3Еф. 5:28,33

1. Якщо дружина скаржиться на проблеми – пожалійте. Не треба пояснювати, що їй треба зробити та вчити її жити. Просто обійміть і пожалійте.

2. Якщо вона скаржиться на втому, значить, чекає від вас допомоги. Дізнайтеся, що ви можете зробити замість неї, і зробіть це.

3. Якщо дружина чимось дорікає, замість того, щоб ображатися чи лаятися у відповідь, подумайте, чого вона від вас чекала і не отримала – що ви не зробили і можете зробити.

4. Якщо дружина просить викинути сміття, полагодити розетку, дістати речі з антресолі тощо без уточнення терміну, швидше за все, вона має на увазі – зроби це прямо зараз або якнайшвидше.

Якщо жінка просить допомоги у перспективі, зазвичай так і каже: «час терпить» чи вказує термін. Якщо час не обумовлено, на допомогу вона чекає прямо зараз.

5. Для багатьох жінок певні домашні справи за змовчуванням є маркерами хорошого чоловіка: наточені ножі, надійні працюючі розетки, не зламані крани, швидко зроблений дрібний ремонт там, де це потрібно (обклеєні шпалери, косяк, що відійшов, зламана дверна ручка і т. п.) . Не знімайте з себе відповідальність за ці справи – відстежуйте появу проблем та швидко вирішуйте їх.

6. Не забувайте дякувати дружині за приготовлену їжу та накритий стіл, за випраний і випрасуваний одяг, за куплені для вас речі тощо.

7. Запам’ятайте або запишіть дні народження та річниці дружини та її батьків (найближчих родичів). Тим більше не забувайте про ваші особисті роковини.

Жінкам зазвичай важливо, щоб чоловіки пам’ятали про значущі дати сімейного життя та показували, що для них це теж є цінним.

8. Стежте за своєю зовнішністю заради дружини. Не тільки вона має бути привабливою для вас, а й ви для неї.

9. Не дорікайте дружині та не висміюйте її слабкості при сторонніх.

10. Не порівнюйте дружину з іншими жінками, особливо зі своєю матір’ю чи сестрами, тим більше, якщо порівняння не на її користь.

11. Намагайтеся не виявляти до сторонніх жінок більше уваги, ніж до дружини.

12. Ніколи не виказуйте дружині претензії при дітях.

13. Якщо дружина просить не говорити в її присутності про політику та соціальні проблеми – не говоріть.

 

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x