Дослідження: Цифрова Біблія засвоюється важче

Дослідження: Цифрова Біблія засвоюється важче

Як повідомляє джерело cne.news дані дослідження доводять до відома, що читання Біблії в паперовому форматі призводить до більш глибшого розуміння текстів, ніж її цифрові версії.

Згідно з публікацією шведського теолога Джоеля Халлдорфа, спостерігається тривожний спад у рівні читання серед дітей.

У Швеції та Великобританії публічні фонди та культурні редактори закликають до збільшення фокусу на печатні книги та бібліотеки.

Тим часом Американське біблійне товариство проголошує, що лише у 2022 році 26 млн американців відмовилися від читання Біблії.

В інших країнах, а також у Швеції, зниження є стабільним: з 16% у 1949 році до лише 2% у 2016 році, які читають Біблію щодня.

Оцифровані версії Біблії, такі як YouVersion, здобули популярність, з понад півмільярдом завантажень. Вони пропонують зручність та мобільність.

Віце-президент з питань набору студентів та освітніх технологій та доцент кафедри теології Даласької теологічної семінарії, також не вважає, що друкована Біблія застаріє внаслідок появи цифрових версій. У своїй книзі “Люди екрана”, він доводить, що такі користувачі можуть знизити розуміння її тексту. 

“Це більше схоже на перегляд електронної пошти, ніж на справжнє вивчення Слова Божого,” — сказав один із учасників дослідження Дайера.

Християни в США, які є технологічними оптимістами, спочатку позитивно ставилися до цифрових Біблій. Проте, після участі в дослідженні, їхній оптимізм значно знизився.

Не дивлячись на всі переваги цифрового формату, традиційна печатна Біблія залишається більш ефективним засобом для глибокого розуміння тексту, ніж цифрова Біблія.

Не дивлячись на всі переваги цифрового формату, традиційна печатна Біблія залишається більш ефективним засобом для глибокого розуміння тексту.

З цифровими версіями, читачі можуть читати більше, але, як показує дослідження, розуміють тест менше.


Джерело

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x