Біблія – це “бестселер усіх часів”

Біблія – це “бестселер усіх часів”

У 2023 році, Біблія знову стала книгою, яка продається найбільше, хоча ви не знайдете її у звичайних списках бестселерів. 
Рік за роком, Біблія залишається книгою, яку найбільше купують. У 2023 році, цей древній текст знову став бестселером, хоча його рідко можна знайти в традиційних списках бестселерів. За даними Книги рекордів Гіннеса, Біблія вважається найпопулярнішою книгою в історії.

Основні причини, чому Біблія не потрапляє до списків популярних книг, різноманітні. По-перше, ці списки зазвичай відображають лише нові видання, а Біблія – це давній текст. Подібно до шкільних підручників, вона не включається до цих рейтингів.

По-друге, існує безліч видавців та перекладів Біблії, і лише коли їх об’єднати, вона займає перше місце.

Нарешті, бестселери часто базуються на тижневих продажах, тоді як продажі Біблії стабільні протягом усього року, але не мають сплесків, характерних для нових видань.

З усім тим, коли сумувати всі продажі, Біблія щороку займає лідируючу позицію. За даними дослідження Барни, 88% американців мають у своєму володінні Біблію, і в середньому в кожного є 4,4 екземпляра.

На офіційному сайті Guinness зазначено, що Біблія – це “бестселер усіх часів”. З моменту стандартизації її тексту близько 1500 років тому, точна кількість надрукованих примірників невідома, але за оцінками Британського та іноземного біблійного товариства, загальна кількість може варіюватися від 5 до 7 мільярдів.

У XXI сторіччі, за даними Гіннеса, щорічно друкують приблизно 80 мільйонів Біблій, які є дуже варіативними за виглядом.

Найбільша рукописна Біблія

Творцем найбільшої книги, що містить текст Святого Письма, написаного повністю від руки, став виходець з Індії Суніл Йосип Бхопал. Його рукописна Біблія містить 16 тисяч сторінок і важить 61 кілограм. Ентузіасту знадобилося на написання віршів Нового Завіту чотири місяці.

Біблія це бестселер

Найменша в світі Біблія

Так у 2014 році компанія «Jerusalem Nano Bible» випустила найменшу в світі Біблію у вигляді мікрочіпа. Її розміри становлять 4,76х4,76 міліметра. У міні-Біблії всього лише 27 книг Нового Завіту, написаних грецькою мовою. Розмір кожної букви – 0,18 мікронів, прочитати текст можна лише за допомогою мікроскопа. Мікрочіп зроблений з кремнієвої пластини.

Біблія це бестселер

Найбільша Біблія

Світовий рекорд «найбільшої Біблії» належить екземпляру Біблії в перекладі Короля Якова, яку в 1930 році створив Луїс Вейнай (Louis Waynai), тесля з Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія.

При створенні Біблії він використовував великий саморобний друкарський прес. Висота книги 110,5 см, а довжина у відкритому вигляді майже 249 см. Товщина її корінця становить 86 см. Біблія Вейная важить 496 кг і містить 8048 сторінок, віддрукованих вручну, шрифтом майже 3 см заввишки. Сторінки зшиті в 31 окрему секцію для зручності транспортування.

Радянська Біблія для дітей

У 1960-х роках відомий перекладач, літератор і дитячий письменник Корній Чуковський затіяв переказ Біблії для дітей. До цього проекту він залучив письменників і літераторів і ретельно редагував їх роботу. Сам проект був дуже складним у зв’язку з антирелігійною позицією радянської влади. Зокрема, від Чуковського вимагали, щоб слова «Бог» і «євреї» не згадувалось у книзі; силами літераторів для Бога був придуманий псевдонім «Чарівник Яхве».Біблія це бестселер

Найрідкісніша та найдорожча Біблія

Право вважатися найрідкіснішою, а, отже, і найдорожчою заслуговує Біблія Гутенберга – перша друкована книга в світі. Книга має 42-рядкову структуру, тобто на сторінці інформація розташовується виключно в 42 рядках.

Йоганн Гутенберг сконструював друкарський апарат рухомого типу в 1440 році та після експериментальних випробувань в 1445 році випустив 180 примірників Біблії. 135 з них були віддруковані на папері, а 45 – на телячій шкурі.

Збереглося лише 48 копій Біблії, майже всі вони зберігаються в музеях, університетах та бібліотеках. Особливу цінність Біблія Гуттенберга має ще тому, що Гутенберг використовував для друку особливим чином оброблений папір і спеціальне чорнило, зроблені за власним рецептом, які не потьмяніли і через кілька століть.

Біблія це бестселер

Всього було видано 180 книг Гутенберга. Але, найперше видання в світ вийшло накладом лише в 2 примірника. Одна сторінка цієї книжки з аукціону йде за 25 тисяч доларів. У 2007 році в продаж надійшов окремий лист з Біблії за 74 тисячі доларів. За 2,2 мільйона доларів була продана повна Біблія в 1978 році на аукціоні Крісті, і на тому ж аукціоні в 1987 році – неповна версія Біблії за 4,9 мільйона доларів. У 2008 році продана була одна з книг не найпершого видання, її вартість склала 5.5 млн доларів.

Джерело 

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
trackback
Що означає, якщо сняться померлі? | N.E.W.O.D
5 днів тому

[…] говорять про те, що померлі продовжують любити нас. Зі Святого Письма знаємо, що наші покійні родичі переживають за нашу […]

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x