Гарний приклад керівників технологічних компаній та підприємців із Кремнієвої Долини

Гарний приклад керівників технологічних компаній та підприємців із Кремнієвої Долини

Людині, яка зробила величезний внесок у розвиток технологій, відомо про їх небезпеку більше. І тут є про що подумати.

Коли Стів Джобс керував Apple, він забороняв своїм дітям надто довго сидіти з айпадами та айфонами.

Чому?

Журналіст The New York Times Нік Білтон під час одного інтерв’ю запитав Джобса: «Мабуть, ваші діти божеволіють від айпада?»

І отримав таку відповідь: «Вони не користуються ним. Вдома ми обмежуємо час, який діти проводять за екранами айпадів».

Журналіста приголомшила така реакція. Йому чомусь здавалося, що будинок Джобса заставлений гігантськими сенсорними екранами, а айпади той роздає гостям замість цукерок. Але це не так.

Взагалі, більшість керівників технологічних компаній та підприємців із Кремнієвої Долини обмежують час, який діти проводять біля екранів, чи то комп’ютерів, смартфонів чи планшетів.

Взагалі, більшість керівників технологічних компаній та підприємців із Кремнієвої Долини обмежують час, який діти проводять біля екранів, чи то комп’ютерів, смартфонів чи планшетів.

У сім’ї Джобса навіть існувала заборона на використання гаджетів ночами та у вихідні дні. Аналогічно роблять й інші гуру зі світу технологій.

Це може здатися дивним. Але, зважаючи на все, генеральні директори IT-гігантів знають щось, чого не знають пересічні люди.

Кріс Андерсон, колишній редактор Wired, який зараз став виконавчим директором 3D Robotics, запровадив обмеження щодо використання гаджетів для членів своєї родини. Він навіть налаштував девайси таким чином, щоб кожним із них не могли користуватися більше кількох годин на добу.

«Мої діти звинувачують мене та дружину в тому, що ми надто стурбовані впливом технологій. Вони кажуть, що нікому із друзів не забороняється користуватись гаджетами», — розповідає він.

У Андерсона п’ятеро дітей, їм від 6 до 17 років, та обмеження стосуються кожного з них.

«Це тому, що я бачу небезпеку надмірного захоплення інтернетом, як ніхто інший. Я знаю, з якими проблемами зіштовхнувся я сам, і я не хочу, щоб ці проблеми були в моїх дітей», — пояснює він.

Під “небезпеками” інтернету Андерсон має на увазі нерелевантний контент і можливість для дітей стати залежними від нових технологій так само, як стали від них залежними велика кількість дорослих.

Дехто йде ще далі. Алекс Константинополь, директор OutCast Agency, каже, що її п’ятирічний син взагалі не використовує гаджети у будні. Двоє інших дітей, яким від 10 до 13 років, можуть користуватися планшетами та ПК у будинку не довше 30 хвилин на день.

Еван Вільямс, засновник Blogger та Twitter, каже, що у двох його синів теж є такі обмеження. У їхньому будинку сотні паперових книг, і дитина може читати їх скільки завгодно. А ось із планшетами та смартфонами все важче — вони можуть користуватися ними не довше як годину на день.

Дослідження показують, що діти до десяти років особливо сприйнятливі до нових технологій і стають залежними від них.

Дослідження показують, що діти до десяти років особливо сприйнятливі до нових технологій і стають залежними від них.

Отже Стів Джобс мав рацію: дослідники кажуть, що дітям не можна дозволяти користуватися планшетами більше півгодини на день, а смартфонами — довше двох годин на добу. Для 10-14-річних дітей використання ПК допускається, але для виконання шкільних завдань.

Загалом мода на IT-заборони проникає в американські будинки все частіше й частіше. Деякі батьки забороняють дітям користуватися соціальними мережами для підлітків (наприклад, Snapchat). Це дозволяє їм не хвилюватися, що їхні діти постять в інтернеті. Адже необдумані пости, залишені в дитинстві, можуть нашкодити їхнім авторам у дорослому житті.

Вчені кажуть, що вік, у якому можна знімати обмеження щодо використання технологій, — 14 років. Хоча Андерсон навіть своїх 16-річних дітей убезпечив від екранів у спальні. Від будь-яких навіть екранів телевізора.

Дік Костоло, виконавчий директор Twitter, дозволяє своїм дітям-підліткам користуватися гаджетами тільки у вітальні та не дозволяє приносити їх до спальні.

Чим же зайняти своїх дітей?

Автор книги про Стіва Джобса каже, що гаджети, з якими асоціювалося його ім’я, він легко заміняв спілкуванням з дітьми та обговорював із ними книги, історію — та все, що завгодно. Але при цьому ні в кого з них під час розмови з батьком не виникало бажання дістати айфон чи айпад.

У результаті діти виросли незалежними від інтернету.

Чи готові ви до таких обмежень?

(Ми поза політикою, запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете там багато цікавого)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x