Що робити, якщо жінка постійно незадоволена?

Що робити, якщо жінка постійно незадоволена?

Моя дружина постійно мною незадоволена, дуже часто чіпляється, кричить, бурчить, може принизити мене. У цьому вона дуже схожа на свою матір, яка теж все життя командувала чоловіком. Вона вважає, що я дуже мало роблю для дому, для сім’ї, що все на ній тримається. Порадьте, як мені поводитися? Зараз я намагаюся взагалі менше контактувати з нею, знаходити віддушину в якихось справах поза домом та захопленнями. Але відчуваю, що це не вихід, треба якось вирішувати цю проблему, а як не знаю. Незважаючи на те, що мені дуже нелегко з нею, я хочу зберегти сім’ю: маємо дітей.

На жаль, ваша ситуація дуже типова. Подружжя найчастіше при побудові своєї сім’ї та стосунків у ній, свідомо чи несвідомо, беруть за основу батьківську сім’ю та взаємини тата й мами.

Подружжя найчастіше при побудові своєї сім’ї та стосунків у ній, свідомо чи несвідомо, беруть за основу батьківську сім’ю та взаємини тата й мами.

У тому, що ваша половина здобула виховання в сім’ї, де було збудовано неправильну сімейну ієрархію, не вина її, а біда.

Не знаю, в якій родині ви виросли, але щоб вирішити вашу проблему та вибудувати правильні стосунки з дружиною, вам потрібно дуже добре покопатися у своєму дитинстві й також згадати своїх батьків.

Нерідко буває, що хлопчик, вихований самотньою матір’ю (якій довелося через обставини бути мужньою, сильною, взявши на себе роль і матері, і батька) або який просто має владну, домінуючу матір, згодом вибирає собі дружину такого ж типу.

Будучи в дитинстві слабкою, невпевненою в собі дитиною, він, ставши вже чоловіком і батьком сімейства, продовжує практикувати той самий стиль поведінки.

Але повернемось до вашої дружини. Говорячи загалом, якщо в людини важкий, нестерпний, сварливий характер, якщо про неї говорять: важка людина, – це свідчить про те, що у неї дуже великі внутрішні душевні труднощі та проблеми.

Говорячи загалом, якщо в людини важкий, нестерпний, сварливий характер, якщо про неї говорять: важка людина, – це свідчить про те, що у неї дуже великі внутрішні душевні труднощі та проблеми.

Не тільки вам важко з ним, але, в першу чергу, важко і їй, вона не може впоратися зі своїми труднощами, не знає, як це зробити. І це виливається в агресію, конфліктність, постійне невдоволення.

Іноді жінка з сильним, рішучим характером, надивившись на свою таку ж «потужну» матір, виходить заміж і одразу прагне підкорити собі чоловіка. Бере все на себе. Сама ухвалює рішення, будує плани, здійснює їх, командує чоловіком.

Чоловік упокорюється, слухається, а потім і зовсім відходить від важливих сімейних справ, віддавши  кермо влади дружині.

Спочатку дружині все це подобається, її цілком влаштовує роль домашнього командира. Але потім починаються великі труднощі. Їй стає важко тягнути все поодинці, постійно приймати рішення та відповідати за всі сімейні справи.

Хоча вона сама завела цей порядок. Їй здається, що чоловік повністю усунувся від справ, нічого не робить, їй майже не допомагає. До того ж дуже часто змучений сварливою дружиною чоловік і, справді, прагне менше бувати вдома та спілкуватися з дружиною, і цим, звичайно, тільки ускладнює ситуацію.

Дружині ж, як і будь-якій жінці, хочеться, щоб чоловік її захищав, допомагав вирішувати проблеми, дбав про неї, почав приймати рішення і взагалі взяв опіку над нею. І, звичайно, вона чекає з боку чоловіка на увагу до її труднощів.

Але коли вона нічого цього не бачить і, не знаючи, як правильно вплинути на свого благовірного, починає злитися, висловлювати претензії, кричати на нього.

Коли людина так поводиться, вона показує свою незахищеність, хоче звернути увагу іншого на свої проблеми та труднощі.

Навіть найвладніша жінка хоче побути слабкою та беззахисною, хоче, щоб її пожаліли, подбали про неї. Жінка втомлюється бути сильною.

Навіть найвладніша жінка хоче побути слабкою та беззахисною, хоче, щоб її пожаліли, подбали про неї. Жінка втомлюється бути сильною.

Зазвичай чоловік розуміє всі закиди, причіпки та претензії дружини як примхи старої з казки про золоту рибку: потрібно швидше дати їй те, що вона просить, просто щоб відчепилася та не пиляла більше.

Проте для дружини всі ці її причіпки та приставання найчастіше лише спосіб звернути на себе увагу, вона хоче відчути, що потрібна чоловікові, що він нею займається, виявляє до неї увагу, опікується та турбується. Але, як правило, сформулювати це все вона не може, то й чіпляється до нього через дрібниці.

Щоправда, після такої поведінки дружини чоловікові вже не дуже хочеться спілкуватися з нею. Але зробити це потрібно, бо єдиний спосіб вплинути на дружину і покращити стосунки з нею – це зайнятися своїм власним зростанням як чоловіка, як особистості, глави сім’ї, а також серйозно зайнятися своєю дружиною.

…єдиний спосіб вплинути на дружину і покращити стосунки з нею – це зайнятися своїм власним зростанням як чоловіка, як особистості, глави сім’ї, а також серйозно зайнятися своєю дружиною.

Як би жінка агресивно себе не поводила, дуже важливо спілкуватися з нею спокійно та доброзичливо. Необхідно заспокоїти її, викликати в неї довіру до вас.

Ви чоловік, а чоловік має бути сильним. Що каже нам апостол Павло? «Маємо сильні недуги немічних носити» 1(Рим. 15: 1).

Немічна в даному випадку ваша дружина. Причина її поведінки – невпевненість у собі, незахищеність та втома від тієї ноші, яку вона на себе звалила.

Свящ. Павло Гумеров

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x